Mange forfattere skriver kortprosa ved siden af de mere kendte sider af deres forfatterskab. I Max Ipsens lille Kortprosa 1990 – 2002 finder man for eksempel en historisk optakt med forunderlige tekster af Charles Baudelaire, Ernest Hemingway, Raymond Carver, Franz Kafka og Jorge Luis Borges.
Kortprosaen kan være et fornøjeligt sted for leg og undersøgelse.
Martin Glaz Serups workshop indledes med en præsentation af kortprosa som genre: Hvad er kortprosa egentlig? Dét undersøger vi, både igennem oplæg fra Martin Glaz Serup og ved sammen at læse forskellige kortprosatekster.
Workshoppens mere teoretiske og undersøgende introduktion munder ud i en konkret skriveøvelse. Vi mødes igen ugen efter til tekstlæsning og diskussion af jeres egne kortprosatekster. Alle deltagere læser hinandens tekster inden vi mødes anden gang.
Efter workshoppen er du blevet klogere på kortprosagenren, og har fået redskaber og inspiration til at komme videre med dine egne tekster.
Som optakt til workshoppen læser vi et par udvalgte tekster, som bliver inddraget i undervisningen. Vi læser tekster for at blive inspireret af kortprosaens mange vildt forskellige udtryk, og for at blive en bedre læser – det kræver nemlig en god læser at blive en god forfatter.
Det får du med fra Martin Glaz Serups kortprosaworkshop:
Du bliver ikke kun klogere på kortprosa som genre, men også på stemme, komposition og betydning – hvordan skabes betydning og mening i korte prosatekster: Hvad gør de og hvad vil de?
Du får masser af inspiration og redskaber med dig til din egen skrivning af både kortprosa, men også alle andre typer af skønlitterære tekster.